Recept: Malá chlebíčková veka, pomalu kynutá

Recept: Malá chlebíčková veka, pomalu kynutá

Jaké je české národní oslavové jídlo? Obložené chlebíčky! Jsou mým oblíbeným jídlem, něco jako tuzemská verze španělských jednohubek tapas. Základem lahodných chlebíčků je pořádná veka. Jenže ta „tuková“ z obchodu mi moc nechutná. A protože jsem doposud neobjevil...
Co je prstový test chleba u těsta a jak jej provést

Co je prstový test chleba u těsta a jak jej provést

Je už těsto na chleba správně nakynuté či ještě ne? Anebo už je překynuté? Zjistit vám to pomůže jednoduchý důlkový, prstový test chleba. Vyzkoušejte podle návodu v článku. Správně odhadnout, jestli je už chlebové těsto v ošatce dokynuté, není vždy...
Proč a čím potírat chleba během pečení?

Proč a čím potírat chleba během pečení?

Má se chléb před pečením potírat či ne? Nebo až během pečení, případně po pečení? A čím vlastně a proč? Všude píší něco jiného, každý domácí pekař to dělá trochu jinak. Co je správně? Odhalte možnosti v článku. Potírání chleba, to je věda. Někdo chléb potírá před...