14. 8. 2020 | Recepty a postupy
Jsou jich plné příkopy a skoro nikdo je nesbírá. Zralá letní žlutozelená jablka můžete konzumovat jen tak. Ale když už jich máte v sobě kila, chce to změnu. Třeba na másle pečená jablka se skořicí a hřebíčkem! Vyzkoušejte. Vždy v půli léta se podél okresních...
27. 7. 2020 | Recepty a postupy
Když se zakousnete poprvé, ta divoká, slano-kyselá a někdy i dost pikantní chuť nakládaných okurek kvašených v láku, vás možná překvapí. Někoho kvašené okurky odpuzují, jiný je miluje. Já taky. Proto si je už léta pravidelně nakládám. Hned, jakmile se okurky...
14. 7. 2020 | Recepty a postupy
Grissini jsou italské tyčinky, původem z kraje Piemont, z města Lanzo Torinese v metropolitním městě Turín. Správněji jsou spíš hubeným italským křupavým chlebem. Chutnají skvěle k vínu, olivám, pivu, jako předkrm, anebo jen tak samotné na...
9. 7. 2020 | Recepty a postupy
Rostou vám na zahradě jahody nebo je máte z trhu či samosběru? Část z nich si jistě zaslouží být součástí koktejlu, anebo spořádané jen tak se šlehačkou či tvarohem. Pokud vám ještě nějaké jahody zbudou, šup s nimi do koláče! Na starých receptech od...
25. 6. 2020 | Recepty a postupy
Trhankovo-špaldový celozrnný chléb s žitným kvasem a kořením je plný vlákniny, ořechů a semínek. Vydrží dlouho vláčný. Ale to asi nezjistíte, protože jej brzy slupnete jako malinu. Ideální k salátům i pod pomazánky. Celozrnný chléb vás zasytí na delší dobu...
14. 6. 2020 | Recepty a postupy
Červen je měsícem třešní. Jak z nich pekly babičky lahodný třešňový koláč? Jednoduše. Vyzkoušejte tento recept z roku 1940 a pochutnejte si taky. Starou kuchyni mám v oblibě. Sbírám prvorepublikové i starší pekařské recepty a postupně je zkouším na...