Ze vsi

Obchod Zevsi
Mouka a potřeby na pečení. Vyberte si, nabídka se postupně rozšiřuje
404 - Nenalezeno
Nenašli jsme nic, co by odpovídalo vašemu hledání. Zkuste upřesnit hledání nebo využijte hlavní menu k navigaci na webu.
Recepty a postupy
Jak upéct chléb a pečivo
3 rady, co dělat se získaným kváskem na chleba, aby přežil
Daroval vám ochotný pekař žitný chlebový kvásek na pečení domácího chleba? Je důležité se o něj...
Recept: Lahodná chlebíčková veka, pomalu kynutá
Jaké je české národní oslavové jídlo? Obložené chlebíčky! Jsou mým oblíbeným jídlem, něco jako...
Upečte si rustikální francouzský chléb – bagety Pain à Ľancienne
Dozlatovo-červena propečené, na povrchu křupavé, uvnitř hezky měkoučké s oky ve voňavé střídě po...
Co je důlkový test u těsta na chléb a jak jej provést
Je už těsto na chleba správně nakynuté či ještě ne? Anebo už je překynuté? Zjistit vám to pomůže...
Proč a čím potírat chleba během pečení?
Má se chléb před pečením potírat či ne? Nebo až během pečení, případně po pečení? A čím vlastně a...
Pečená jablka – dezert za pár šlupek
Jsou jich plné příkopy a skoro nikdo je nesbírá. Zralá letní žlutozelená jablka můžete konzumovat...
Dejte si pořádnou nakládačku. Jak na kvašené okurky?
Když se zakousnete poprvé, ta divoká, slano-kyselá a někdy i dost pikantní chuť nakládaných okurek...
Křupavé, voňavé, lahodné Grissini – italské tyčinky. Upečte si je
Grissini jsou italské tyčinky, původem z kraje Piemont, z města Lanzo Torinese v metropolitním...
Recept 1940: Jahodový piškotový koláč podle babiček
Rostou vám na zahradě jahody nebo je máte z trhu či samosběru? Část z nich si jistě zaslouží být...
Trhankovo-špaldový celozrnný kváskový chléb s ořechy a semínky
Trhankovo-špaldový celozrnný chléb s žitným kvasem a kořením je plný vlákniny, ořechů a semínek....
Recept od babiček: Třešňový koláč z roku 1940
Červen je měsícem třešní. Jak z nich pekly babičky lahodný třešňový koláč? Jednoduše. Vyzkoušejte...
Upečte si jednoduchý celozrnný špaldový chléb – recept
Jak upéct jednoduchý celozrnný špaldový chléb? Přípravu zvládnete za pár minut a stačí vám k tomu...
Co na chleba? Vyrazte na medvědí česnek a připravte si jarní pomazánku
Allium ursinum neboli česnek medvědí je jarní dobrota plná zdraví. Obsahuje vitamín C, fytoncidy,...
Základní recept na kváskový žitno-pšeničný chléb Šumava
Česká klasika – bochník chleba s tmavší střídou, ovoněný kmínem. Dříve mu říkali „konzumní“, dnes...
Upečte si sváteční kváskový světlý výražkový chléb
Světlý, jemný, s měkoučkou střídou ukrytou pod křupavou kůrkou – takový je sváteční světlý...
