11. 8. 2020 | Blog Ze vsi
Marineta se sušenými rajčaty. V létě bývám často venku. Pizza je ideální na doplnění energie, vhodná pro rychlé venkovní občerstvení. Ale ne ledajaká! Správné přípravě italské pizzy jsem věnoval hodně času. Teď už „sklízím ovoce” a ladím složení, pátrám po dalších...
10. 8. 2020 | Blog Ze vsi
Po nějaké době jsem zase pomyslně zamířil do francouzské pekárny a vyzkoušel připravit a upéct bagety se vznešeným názvem Pain à Ľancienne podle věhlasného pekaře Philippe Gosselina, jehož recept představil autor knihy Pekařský učeň Peter Reinhart. Podívejte se, jak...
22. 4. 2020 | Blog Ze vsi
Pečete často chleba a kupujete mouku ve větším balení po 5, 10, 15 nebo více kilogramech? Pak asi víte, jak je někdy těžké se do zašitého pytle dostat. Vyzkoušejte jeden jednoduchý a rychlý trik na rozdělání pytle s moukou. Časem, když se do pečení chleba...