Žitná mouka výražková na perník, housky i domácí chléb 5 kg

139 

Žitná výražková mouka je nízko vymletá mouka, světlejší než žitná chlebová. Kromě voňavého bochníku se hodí také pro pečení rohlíků a pečiva, perníku, na vdolky, buchty a další vzácnější chvíle.

Skladem

Popis

Žitná výražková mouka je nízko vymletá mouka, světlejší než žitná chlebová. Kromě voňavého bochníku se hodí také pro pečení rohlíků a pečiva, perníku, na vdolky, buchty a další vzácnější chvíle.

Žito je prastará obilovina, typická pro oblast Evropy. Postupně jej z polí vytlačuje šlechtěná pšenice. Žitná chlebová mouka má vysoký podíl minerálních látek a méně lepku než mouka pšeničná. Proto se pro přípravu chleba typu „Šumava“ standardně míchá s pšeničnou moukou v poměru 1:1, anebo 60 % žitné mouky na 40 % mouky pšeničné.

Můžete si upéct také 100% žitný chléb. Aby držel tvar, doporučujeme použít pečicí formu. Žitnou mouku je lepší před mísením těsta provzdušnit prosátím, těsto pak lépe kyne.

Žitná výražková mouka T500 je čistě přírodní produkt, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení.

Žitná mouka dobře udržuje vlhkost. Domácí chléb je hezky šťavnatý, vláčný, trvanlivější.

Mouka pochází z rodinného mlýna Dubecko v Českém ráji s tradicí od roku 1833.

Dodáváme v potravinových pytlích. Pytle s moukou zasíláme v přepravní krabici z lepenky.

Informace

  • Balení: pytel 5 kg vložený do krabice z lepenky
  • Výrobce: Mlýn Dubecko
  • Minimální trvanlivost: 4 měsíce

Upečte si domácí kváskový chléb, perník i buchty.

Další informace

Hmotnost 5 kg
Rozměry 320 × 215 × 160 mm