Špaldová mouka celozrnná na zdravější pečení 5 kg

189 

Špaldová mouka z pšenice špalda je lehce stravitelná, méně toxická pro alergiky než „bílá“ mouka ze šlechtěné pšenice. „Špaldovku“ využijete na pečení domácího a kváskového chleba, koláčů, pečiva, hodí se také pro přípravu kaší.

Skladem

Popis

Špaldová mouka z pšenice špalda je lehce stravitelná, méně toxická pro alergiky než „bílá“ mouka ze šlechtěné pšenice.

„Špaldovku“ využijete na pečení domácího a kváskového chleba, koláčů, pečiva, hodí se také pro přípravu kaší.

Pšenici špaldu na polích lidé pěstovali už před 8000 lety. Obsahuje vyšší podíl minerálů i bílkovin než klasická šlechtěná pšenice.

Celozrnnou špaldovou mouku je dobré před míšením těsta namočit například do rozkvasu, aby se hezky nasákla a změkla. Těsto se pak lépe zpracovává a kyne.

Špaldová mouka je čistě přírodní produkt, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení.

Mouka pochází z rodinného mlýna Dubecko v Českém ráji s tradicí od roku 1833.

Dodáváme v potravinových pytlích. Pytle s moukou zasíláme v přepravní krabici z lepenky.

Informace

  • Balení: pytel 5 kg vložený do krabice z lepenky
  • Výrobce: Mlýn Dubecko
  • Minimální trvanlivost: 4 měsíce

Pečte zdravěji z prastaré špaldy – domácí chléb, koláče i pečivo.

Další informace

Hmotnost 5 kg
Rozměry 320 × 215 × 160 mm