Popis
Špaldová mouka jemná z pšenice špalda je lehce stravitelná, méně toxická pro alergiky než „bílá“ mouka ze šlechtěné pšenice.
„Špaldovku“ využijete na pečení domácího a kváskového chleba, koláčů, pečiva, hodí se také pro přípravu kaší.
Pšenici špaldu na polích lidé pěstovali už před 8000 lety. Obsahuje vyšší podíl minerálů i bílkovin než klasická šlechtěná pšenice.
Celozrnnou jemně mletou špaldovou mouku je dobré před míšením těsta namočit například do rozkvasu, aby se hezky nasákla a změkla. Těsto se pak lépe zpracovává a kyne.
Špaldová mouka je čistě přírodní produkt, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení.
Mouka pochází z rodinného mlýna Dubecko v Českém ráji s tradicí od roku 1833.
Dodáváme v potravinových pytlích. Pytle s moukou zasíláme v přepravní krabici z lepenky.
Informace
- Balení: pytel 5 kg vložený do krabice z lepenky
- Výrobce: Mlýn Dubecko
- Mouka přirozeně obsahující lepek
- Minimální trvanlivost: 4 měsíce
Pečte zdravěji z prastaré špaldy – domácí chléb, koláče i pečivo.