Italská pšeničná mouka Farina Manitoba 0, W>350, extra silná, 5 kg

239 

Italská pšeničná hladká mouka, extra silná Manitoba, typ 0, na přípravu těsta s dlouhou fermentací W>350. Speciální mouka na italskou pizzu i jiné typy nejen italského pečiva, pro které je vhodné dlouho kynuté těsto, zejména v chladu.

Skladem

Popis

Italská pšeničná hladká mouka, extra silná Manitoba, typ 0, na přípravu těsta s dlouhou fermentací W>350. Speciální mouka na italskou pizzu i jiné typy nejen italského pečiva, pro které je vhodné dlouho kynuté těsto, zejména v chladu.

Mouka Manitoba původně pochází z kanadské provincie Manitoba, kde vždy rostla odolná pšenice i v chladnějším prostředí.

Manitoba” v jazyce Krí znamená „jezero v prérijích“. V provincii Manitoba je více než 110 tisíc jezer. Název kanadského jezera a provincie Manitoba pochází z algonkinského manitu-vapú – Manituův průliv.

Manitou či Manitu v jazyce severoamerických indiánů označuje přírodní síly nebo nadpřirozené bytosti, které je způsobují.

Někteří pizzaři mouku Manitoba typu 0 na pizzové těsto míchají s jinými moukami typu 00 v různém poměru, například 70 % Farina di Grano Tenero + 30 % Farina Manitoba, případně i v poměru 50:50.

Kromě přípravy těsta na pizzu se mouka Manitoba hodí na přípravu těst dalších dobrot, jako je italská focaccia, panettone, pandoro, ciacce, ale i třeba i pro francouzské bagety či croissanty. Je vhodná i pro přípravu těsta na indické chlebové placky chapati.

Pšeničná mouka Manitoba obsahuje velký podíl bílkovin pro přípravu hladkých, jemných těst, s vynikající schopností vstřebávání vody a tekutin. Díky vyššímu podílu lepku můžete těsto natáhnout do velice tenké až průhledné placky.

Pizza Margherita Napoletana.

Tip: Pro lepší a výraznější vůni a chuť doporučujeme těsto na pizzu nechat kynout v chladu alespoň do druhého dne i déle.

Dodáváme v potravinových pytlích o hmotnosti 5 kg. Pytle s moukou zasíláme v přepravní krabici z pevné lepenky.

Výživové hodnoty mouky Farina Manitoba 0, W>350 ve 100 g

  • Energetická hodnota: 1434 kJ / 338 kcal
  • Tuky: 1,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy: 69 g, z toho cukry 1,5 g
  • Vláknina: 2,5 g
  • Bílkoviny: 12 g
  • Sůl: 0 g

Další informace

  • Balení: pytel 5 kg, při zasílání vložený do krabice z lepenky
  • Mouka vyrobená v Itálii
  • Minimální trvanlivost: viz info na obalu

Užijte si vůni a chuť čerstvě upečené křupavé pizzy a pečiva jako v Itálii.

Další informace

Hmotnost 5 kg
Rozměry 300 × 200 × 120 mm