Popis
Český kmín kořenný Prochan je staroevropským kořením s vysokým obsahem silic karvonu a limonenu.
Kmín celý se vám hodí při přípravě jídla, vaření brambor, pečení masa, do omáček, salátů, ale hlavně do chlebového těsta, které krásně ovoní.
Babky kořenářky kmín využívají také k přípravě tinktur a kořenicích směsí. Kmín pro léčebné účely používali už staří Římané.
Kmín v turnovské Sempře suší přirozenou cestou, nikoliv v sušičce. Českorajský kmín Prochan má díky tomu jedinečné aroma a vysoký obsah silic, hezky voní a dobře chutná.
Pěstitelé šlechtitelské stanice se zabývají i udržovacím šlechtěním, zdravotní stav této dvouleté staročeské plodiny sem jezdí pravidelně kontrolovat i státní úřady.
Vyzkoušejte kmín pěstovaný v Českém ráji – pro pečení domácího chleba nepostradatelný!
Dodáváme v sáčcích.
Informace
- Balení: sáček 250 g
- Výrobce: Sempra Turnov
- Minimální trvanlivost: 24 měsíců
Ovoňte si chléb i pečivo voňavým staročeským kmínem.