Popis
Sušené droždí původem z Francie. Hodí se například do francouzských baget, ale i do všech ostatních kynutých těst. Sušené droždí používejte obdobně jako čerstvé droždí. Obsah sáčku 10 gramů je určený na 1 kg mouky. Sušené droždí, kvasnice jsou ideální, pokud nemáte po ruce čerstvé droždí a potřebujete zadělat těsto na pečivo.
Použití sušeného droždí: obsah sáčku smíchejte s moukou, přidejte další přísady podle daného receptu a vypracujte těsto, nechte kynout alespoň 30–45 minut, anebo podle receptu.
Informace
- Složení: Sušené pekařské droždí, emulgátor E491
- Balení: sáček 10 g
- Na 1 kg mouky
- Výrobce: Balírny Unima
- Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Upečte si voňavé francouzské bagety nebo koláče.